Tenuta Luisa cabernet franc ENG

Tenuta Luisa Cabernet-Franc

Descriere

Primele mențiuni ale soiului Cabernet Franc datează din secolul al XVII-lea, când vița a fost cultivată în Valea Loarei, Franța. S-a descoperit recent că soiul Cabernet Sauvignon a apărut în urma unei încrucișări naturale între Cabernet Franc și Sauvignon Blanc. Mândria viticulturii din Corona și unul dintre cele mai appreciate vinuri ale noastre. Solul și microclimatul, alături de tradițiile oenologice transmise din generație în generație, se îmbină pentru a da naștere unui vin cu o personalitate autentică.

Profil de gust

Culoare
Roșu rubiniu intens
Aromă
tipic erbaceu
Gust
ușor acidulat și corpolent

Recomandări culinare

Preparate condimentate, carne în general, ideal în asociere cu vânat.

Caracteristici



Detalii tehnice

Soi 100% Cabernet Franc
Sistem de conducere Guyot
Vițe pe hectar 5.500
Vinificație Fermentare împreună cu cojile la 25–26°C timp de aproximativ 10–12 zile
Maturare (Élevage) Pe drojdii fine timp de 8 luni
Învechire În sticlă pentru încă 3 luni
Temperatură de servire 16°–18°C