Descriere
Un vin obținut din struguri Cabernet Sauvignon, un soi relativ nou rezultat în mod natural din încrucișarea dintre Cabernet Franc și Sauvignon Blanc. Vinurile Ferretti (denumirea ferretti înseamnă „fărâme mici de fier”) au un gust distinctiv datorită conținutului de fier din solul pe care sunt cultivate vițele.
Profil de gust
Culoare
Roșu rubiniu intens
Roșu rubiniu intens
Aromă
Miros ușor ierbos, cu note de zmeură și afine
Miros ușor ierbos, cu note de zmeură și afine
Gust
bine structurat și echilibrat, cu taninuri nobile, foarte distincte, este un vin extraordinar de rotund și corpolent. Un vin care se va îmbunătăți odată cu trecerea timpului.
bine structurat și echilibrat, cu taninuri nobile, foarte distincte, este un vin extraordinar de rotund și corpolent. Un vin care se va îmbunătăți odată cu trecerea timpului.
Recomandări culinare
Carne roșie, carne de pasăre, vânat, brânzeturi tari.
Caracteristici
Detalii tehnice
| Soi | 100% Cabernet Sauvignon |
|---|---|
| Sistem de conducere | Guyot |
| Vițe pe hectar | 5.500 |
| Vinificație | Fermentare împreună cu cojile timp de aproximativ 20 de zile |
| Maturare (Élevage) | În butoaie de stejar timp de aproximativ 18–24 luni |
| Învechire | În sticlă pentru încă 2 ani |
| Temperatură de servire | 16°–18°C |


