Descriere
Fermentarea are loc la o temperatură controlată de 16-18°C. Ulterior, vinul este maturat natural pe drojdii fine pentru a căpăta structura potrivită. Apoi este transferat într-un autoclav, unde are loc procesul de spumantizare (a doua fermentație). În această etapă, vinul spumant este lăsat la odihnă în autoclav, după care este îmbuteliat.
Profil de gust
Culoare
Are o culoare galben-pai.
Are o culoare galben-pai.
Aromă
La nas se remarcă parfumurile tipice ale soiului de origine, precum mărul verde și para, completate de nuanțe delicate de citrice.
La nas se remarcă parfumurile tipice ale soiului de origine, precum mărul verde și para, completate de nuanțe delicate de citrice.
Gust
Gustul este echilibrat, ferm și proaspăt, redând notele olfactive.
Gustul este echilibrat, ferm și proaspăt, redând notele olfactive.
Caracteristici
11,5% alcool
Recomandări culinare
Risotto-uri și feluri întâi, inclusiv preparate rafinate.
Detalii tehnice
| Soi de struguri | 85% Glera, 15% amestec de alți struguri |
|---|---|
| Recoltare | A doua jumătate a lunii septembrie |
| Vinificație | Fermentarea are loc la o temperatură controlată de 16-18°C. Ulterior, vinul este maturat natural pe drojdii fine pentru a căpăta structura potrivită. Apoi este transferat într-un autoclav, unde are loc procesul de spumantizare (a doua fermentație). În această etapă, vinul spumant este lăsat la odihnă în autoclav, după care este îmbuteliat. |
| Zaharuri reziduale | Brut (7 g/l) |
| Alcool | 11,5% |
| Temperatura de servire | 6-8°C |


