Val D'Oca Brut

Val D’Oca Brut

Descriere

Fermentarea are loc la o temperatură controlată de 16-18°C. Ulterior, vinul este maturat natural pe drojdii fine pentru a căpăta structura potrivită. Apoi este transferat într-un autoclav, unde are loc procesul de spumantizare (a doua fermentație). În această etapă, vinul spumant este lăsat la odihnă în autoclav, după care este îmbuteliat.

Profil de gust

Culoare
Are o culoare galben-pai.
Aromă
La nas se remarcă parfumurile tipice ale soiului de origine, precum mărul verde și para, completate de nuanțe delicate de citrice.
Gust
Gustul este echilibrat, ferm și proaspăt, redând notele olfactive.

Caracteristici

11,5% alcool

Recomandări culinare

Risotto-uri și feluri întâi, inclusiv preparate rafinate.

Detalii tehnice

Soi de struguri 85% Glera, 15% amestec de alți struguri
Recoltare A doua jumătate a lunii septembrie
Vinificație Fermentarea are loc la o temperatură controlată de 16-18°C. Ulterior, vinul este maturat natural pe drojdii fine pentru a căpăta structura potrivită. Apoi este transferat într-un autoclav, unde are loc procesul de spumantizare (a doua fermentație). În această etapă, vinul spumant este lăsat la odihnă în autoclav, după care este îmbuteliat.
Zaharuri reziduale Brut (7 g/l)
Alcool 11,5%
Temperatura de servire 6-8°C