Val D'Oca Cartizze

Val D’Oca Cartizze

Descriere

Cartizze este probabil cea mai renumita podgorie din cadrul Denumirii de Origine, atât de faimos încât a meritat calificativul „Valdobbiadene Superiore di Cartizze”. Val d’Oca s-a bucurat mereu de o prezență puternică a viticultorilor săi în Cartizze și a interpretat întotdeauna acest vin într-o manieră clasică, fidelă tradiției. Panta abruptă a podgoriei și caracteristicile sale o transformă într-un loc unic, unde perioada recoltei este una dificilă, dar deosebit de fascinantă.

Profil de gust

Recomandări culinare

Pairs well with pastries, fruit tarts, and light desserts.

Caracteristici



Detalii tehnice

Sol și zonă Podgoriile de pe colina Cartizze sunt de natură mai accidentată, cu pante foarte abrupte și o zonă care coboară spre sud cu înclinații mai domoale. Acestea sunt situate la o altitudine cuprinsă între 230 și 320 de metri deasupra nivelului mării. Solul este argilos, compus din gresii și morene bogate în minerale.
Soi de struguri 85% Glera, 15% amestec de alți struguri
Recoltare Sfârșitul lunii septembrie, o recoltare manuală și deosebit de dificilă, cu selecție direct în vie (vițe de cel puțin 40 de ani)
Vinificație Fermentarea are loc la o temperatură controlată de 16-18°C. Ulterior, vinul este maturat natural pe drojdii fine pentru a căpăta structura potrivită. Apoi este transferat într-un autoclav.
Temperatură de servire 6-8°C