Val D'Oca ExtraDry 0.375

Val D’Oca ExtraDry-0.375

Descriere

Fermentarea are loc la o temperatură controlată de 16-18°C. Ulterior, vinul este maturat natural pe drojdii fine pentru a căpăta structura potrivită. Apoi este transferat într-un autoclav, unde are loc procesul de spumantizare (a doua fermentație). În această etapă, vinul spumant este lăsat la odihnă în autoclav, după care este îmbuteliat. Val d’Oca Millesimato Extra Dry este unul dintre cele mai de succes exemple de „cuvée”, un proiect cu un parcurs pozitiv de-a lungul deceniilor și un profil gustativ inconfundabil, în care măiestria vinificatorului este esențială: munca sa asupra asamblajului, an de an, contribuie la ceea ce poate fi definit acum drept un „clasic” în zona Prosecco Superiore.

Profil de gust

Culoare
Are o culoare galben-pai.
Aromă
Nasul este bogat și fructat, cu note de măr galben și pară, care se încheie cu nuanțe citrice plăcute.
Gust
Gustul este catifelat și echilibrat. O savoare reconfortantă, combinată cu notele fructate dulci, oferă senzații proaspete și plăcute.

Caracteristici

11,5% alcool

Recomandări culinare

Pește la grătar, carne albă friptă, produse de patiserie uscată.

Detalii tehnice

Soi de struguri 85% Glera, 15% amestec de alți struguri
Recoltare A doua jumătate a lunii septembrie
Vinificație Fermentarea are loc la o temperatură controlată de 16-18°C. Ulterior, vinul este maturat natural pe drojdii fine pentru a căpăta structura potrivită. Apoi este transferat într-un autoclav, unde are loc procesul de spumantizare (a doua fermentație). În această etapă, vinul spumant este lăsat la odihnă în autoclav, după care este îmbuteliat.
Zaharuri reziduale Extra Dry (14 g/l)
Alcool 11,5%
Temperatura de servire 6-8°C