Descriere
Fermentarea are loc la o temperatură controlată de 16–18°C. Vinul este apoi lăsat să se maturizeze natural pe drojdii pentru a dobândi structura potrivită. Ulterior, este transferat într-un autoclav unde are loc procesul de spumare (a doua fermentație). În acest punct, vinul spumant se odihnește în autoclav, apoi este îmbuteliat la o presiune atmosferică mai scăzută decât alte vinuri spumante (maxim 2,5 bar).
Profil de gust
Culoare
Strălucitor și limpede, reflexele verzui împreună cu bulele fine adaugă o notă vie paharului.
Strălucitor și limpede, reflexele verzui împreună cu bulele fine adaugă o notă vie paharului.
Aromă
Buchetul este intens: flori albe, măr Golden și o subtilă notă de ananas anticipează un gust echilibrat, plăcut acidulat și persistent.
Buchetul este intens: flori albe, măr Golden și o subtilă notă de ananas anticipează un gust echilibrat, plăcut acidulat și persistent.
Gust
Caracteristici
11% alcool
Recomandări culinare
Focaccia sărată, carne albă, deserturi
Detalii tehnice
| Soi de struguri | 100% Glera |
|---|---|
| Recoltă | Septembrie |
| Vinificație | Fermentarea are loc la o temperatură controlată de 16–18°C. Vinul este apoi lăsat să se maturizeze natural pe drojdii pentru a dobândi structura potrivită. Ulterior, este transferat într-un autoclav unde are loc procesul de spumare (a doua fermentație). În acest punct, vinul spumant se odihnește în autoclav, apoi este îmbuteliat la o presiune atmosferică mai scăzută decât alte vinuri spumante (maxim 2,5 bar). |
| Zahăr rezidual | 12 g/l |
| Alcool | 11% |
| Temperatura de servire | 6–8°C |


