Moscato Giallo – St. Michael-Eppan

Descriere

Goldmuskateller, sau Moscato Giallo, este cunoscut mai ales în regiunea Piemonte. Acolo este vinificat, de obicei, ca vin de desert. La St. Michael-Eppan, Goldmuskateller este vinificat sec și încântă palatul printr-o aciditate proaspătă și plăcută, o plenitudine atrăgătoare, completate de o notă clasică de salvie.

„Un vin expresiv din Alto Adige, care surprinde prin eleganta sa prospețime și buchetul aromatic distinctiv.”

Profil de gust

Culoare Galben pal cu margini luminoase
Aromă Arome intense de nucșoară și salvie
Gust Aciditate proaspătă, corp ușor și fructat

Recomandări culinare

Vin exclusivist pentru aperitiv și vin de vară răcoritor.

  • Aperitive ușoare
  • Fructe de mare
  • Salate de vară
  • Brânzeturi proaspete

Caracteristici

13% alcool 2024 Organic

Detalii tehnice

Soi Moscato Giallo (Goldmuskateller)
Vârsta vițelor Între 10 și 20 de ani
Zona de cultivare Parcele individuale pe versanții parțial expuși din zona San Michele Appiano (400–450 m)
Expunere Sud-est, sud-vest
Sol Aluvial
Sistem de conducere Guyot
Recoltă Începutul lunii octombrie; recoltare și selecție manuală a strugurilor
Vinificație Fermentare și maturare în tancuri din oțel inoxidabil
Randament 70 hl/ha
Alcool 13%
Aciditate 5,6 g/l
Temperatura de servire 8–10°C
Potențial de învechire 3 până la 4 ani

Descriere

Până în anii ’80, unele vițe de Chardonnay se regăseau în plantațiile de Pinot Bianco. Abia în 1982, pentru prima dată în Tirolul de Sud, Chardonnay-ul a fost vinificat ca vin de soi distinct de către crama St. Michael-Eppan – și de atunci s-a bucurat de o popularitate imensă. Este un vin suplu, suculent și atrăgător, cu o persistență îndelungată.

Profil de gust

Culoare Galben strălucitor
Aromă Arome fructate de măr copt, pepene galben și banană
Gust Delicat, suculent și persistent

Recomandări culinare

Vin perfect pentru serile calde de vară, ideal pe terasă. Se potrivește bine cu antreuri.

Caracteristici

13,5% alcool 2024

Detalii tehnice

Soi Chardonnay
Vârsta vițelor Între 5 și 30 de ani
Zona de cultivare Podgorii situate la altitudini medii (400–500 m) în Appiano și Caldaro
Expunere Sud-est până la sud-vest
Sol Pietriș calcaros și depuneri morenice
Sistem de conducere Guyot
Recoltă De la mijlocul până la sfârșitul lunii septembrie; recoltare și selecție manuală a strugurilor
Vinificație Fermentare și fermentație malolactică parțială în tancuri din oțel inoxidabil
Randament 70 hl/ha
Alcool 13,5%
Aciditate 5,6 g/l
Temperatura de servire 8–10°C
Potențial de învechire 3 până la 4 ani