Descriere
Goldmuskateller, sau Moscato Giallo, este cunoscut mai ales în regiunea Piemonte. Acolo este vinificat, de obicei, ca vin de desert. La St. Michael-Eppan, Goldmuskateller este vinificat sec și încântă palatul printr-o aciditate proaspătă și plăcută, o plenitudine atrăgătoare, completate de o notă clasică de salvie.
Profil de gust
Recomandări culinare
Vin exclusivist pentru aperitiv și vin de vară răcoritor.
- Aperitive ușoare
- Fructe de mare
- Salate de vară
- Brânzeturi proaspete
Caracteristici
Detalii tehnice
| Soi | Moscato Giallo (Goldmuskateller) |
|---|---|
| Vârsta vițelor | Între 10 și 20 de ani |
| Zona de cultivare | Parcele individuale pe versanții parțial expuși din zona San Michele Appiano (400–450 m) |
| Expunere | Sud-est, sud-vest |
| Sol | Aluvial |
| Sistem de conducere | Guyot |
| Recoltă | Începutul lunii octombrie; recoltare și selecție manuală a strugurilor |
| Vinificație | Fermentare și maturare în tancuri din oțel inoxidabil |
| Randament | 70 hl/ha |
| Alcool | 13% |
| Aciditate | 5,6 g/l |
| Temperatura de servire | 8–10°C |
| Potențial de învechire | 3 până la 4 ani |
Descriere
Până în anii ’80, unele vițe de Chardonnay se regăseau în plantațiile de Pinot Bianco. Abia în 1982, pentru prima dată în Tirolul de Sud, Chardonnay-ul a fost vinificat ca vin de soi distinct de către crama St. Michael-Eppan – și de atunci s-a bucurat de o popularitate imensă. Este un vin suplu, suculent și atrăgător, cu o persistență îndelungată.
Profil de gust
Recomandări culinare
Vin perfect pentru serile calde de vară, ideal pe terasă. Se potrivește bine cu antreuri.
Caracteristici
Detalii tehnice
| Soi | Chardonnay |
|---|---|
| Vârsta vițelor | Între 5 și 30 de ani |
| Zona de cultivare | Podgorii situate la altitudini medii (400–500 m) în Appiano și Caldaro |
| Expunere | Sud-est până la sud-vest |
| Sol | Pietriș calcaros și depuneri morenice |
| Sistem de conducere | Guyot |
| Recoltă | De la mijlocul până la sfârșitul lunii septembrie; recoltare și selecție manuală a strugurilor |
| Vinificație | Fermentare și fermentație malolactică parțială în tancuri din oțel inoxidabil |
| Randament | 70 hl/ha |
| Alcool | 13,5% |
| Aciditate | 5,6 g/l |
| Temperatura de servire | 8–10°C |
| Potențial de învechire | 3 până la 4 ani |


