Descriere
Până în anii ’80, unele vițe de Chardonnay se regăseau în plantațiile de Pinot Bianco. Abia în 1982, pentru prima dată în Tirolul de Sud, Chardonnay-ul a fost vinificat ca vin de soi distinct de către crama St. Michael-Eppan – și de atunci s-a bucurat de o popularitate imensă. Este un vin suplu, suculent și atrăgător, cu o persistență îndelungată.
Profil de gust
Culoare
Galben stralucitor
Galben stralucitor
Aromă
Arome fructate de mar copt, pepene galben si banana
Arome fructate de mar copt, pepene galben si banana
Gust
Delicat, succulent si persistent
Delicat, succulent si persistent
Recomandări culinare
Vin perfect pentru serile calde de vară, ideal pe terasă. Se potrivește bine cu antreuri.
Caracteristici
13,5% alcool
2024
2024
Detalii tehnice
| Soi | Chardonnay |
|---|---|
| Vârsta vițelor | Între 5 și 30 de ani |
| Zona de cultivare | Locații: podgorii situate la altitudini medii (400–500 m) în Appiano și Caldaro |
| Expunere | Sud-est până la sud-west |
| Sol | Pietriș calcaros și depuneri morenice |
| Sistem de conducere | Guyot |
| Recoltă | De la mijlocul până la sfârșitul lunii septembrie; recoltare și selecție manuală a strugurilor |
| Vinificație | Fermentare și fermentație malolactică parțială în tancuri din oțel inoxidabil |
| Randament | 70 hl/ha |
| Alcool | 13,5% |
| Aciditate | 5,6 g/l |
| Temperatura de servire | 8–10°C |
| Potențial de învechire | 3 până la 4 ani |


