Descriere
Cabernet și Merlot sunt apreciate în întreaga lume ca soiuri de cea mai înaltă calitate. Pentru producerea Sanct Valentin Cabernet Merlot au fost alese doar podgoriile foarte însorite din zona viticolă a cramei. Cu un randament extrem de redus și un proces de vinificație dedicat, Sanct Valentin Cabernet Merlot, produs începând cu anul 2013, este un vin roșu excepțional – un vin complex, cu taninuri fine. Este singurul cuvée din linia Sanct Valentin.
Profil de gust
Culoare
Rosu negricios
Rosu negricios
Aromă
cassis, menta, note de cacao, mure si frunza de tutun
cassis, menta, note de cacao, mure si frunza de tutun
Gust
catifelat, corpolent si complex
catifelat, corpolent si complex
Recomandări culinare
Pairs well with red meat dishes, roasted lamb, and aged cheeses.
Caracteristici
14,5% alcool
Detalii tehnice
| Soi | Cabernet Sauvignon 50%, Cabernet Franc 10%, Merlot 40% |
|---|---|
| Vârsta vițelor | Între 15 și 24 de ani |
| Zona de cultivare | Locații: cele mai calde podgorii din Appiano, Caldaro și Cortaccia (250–400 m) |
| Expunere | Sud / sud-est |
| Sol | Depuneri morenice și pietriș calcaros |
| Sistem de conducere | Guyot |
| Recoltă | Cabernet și Merlot – la mijlocul lunii octombrie; recoltare și selecție manuală a strugurilor |
| Vinificație | Macerare timp de 20 de zile, urmată de 12 luni de maturare în barrique și tonneaux. Asamblare și maturare suplimentară timp de 10 luni în tancuri din oțel inoxidabil. |
| Randament | 45 hl/ha |
| Alcool | 14,5% |
| Aciditate | 5,1 g/l |
| Temperatura de servire | 16–18°C |
| Potențial de învechire | 10 ani sau mai mult |


