Descriere
Fundamentul a fost pus pentru prima dată în 1989 pentru ceea ce este, fără îndoială, cel mai renumit vin alb produs la crama St. Michael-Eppan. Sanct Valentin Sauvignon a găsit condiții excelente la poalele masivului Mendel, în podgorii selecționate cu grijă de-a lungul a peste 20 de ani, pentru a produce un vin de excepție, cu fruct intens, mineralitate și o persistență remarcabilă. Acest vin rafinat nu este doar mândria cramei și cel mai important vin din linia Sanct Valentin, ci și unul dintre cele mai premiate vinuri albe din Italia.
Profil de gust
Culoare
Galben verzui
Galben verzui
Aromă
fructe, flori de soc si coacaze coapte
fructe, flori de soc si coacaze coapte
Gust
aciditate, textura fina si eleganta
aciditate, textura fina si eleganta
Caracteristici
14,5% alcool
2023
2023
Detalii tehnice
| Soi | Sauvignon |
|---|---|
| Vârsta vițelor | Între 10 și 33 de ani |
| Zona de cultivare | Locații: cele mai bune podgorii din San Michele Appiano și „Appiano Monte” (450–650 m) |
| Expunere | Sud-est |
| Sol | Pietriș calcaros |
| Sistem de conducere | Guyot |
| Recoltă | De la mijlocul până la sfârșitul lunii septembrie; recoltare și selecție manuală a strugurilor |
| Vinificație | Majoritatea (75%) este fermentată în tancuri din oțel inoxidabil, în care vinul este maturat pe drojdii fine până la sfârșitul lunii aprilie. Restul (25%) este fermentat și maturat în tonneaux. |
| Randament | 45 hl/ha |
| Alcool | 14,5% |
| Aciditate | 6,45 g/l |
| Temperatura de servire | 8–10°C |
| Potențial de învechire | 10 ani sau mai mult |


