Descriere
Primele mențiuni ale soiului Cabernet Franc datează din secolul al XVII-lea, când vița a fost cultivată în Valea Loarei, Franța. S-a descoperit recent că soiul Cabernet Sauvignon a apărut în urma unei încrucișări naturale între Cabernet Franc și Sauvignon Blanc. Mândria viticulturii din Corona și unul dintre cele mai appreciate vinuri ale noastre. Solul și microclimatul, alături de tradițiile oenologice transmise din generație în generație, se îmbină pentru a da naștere unui vin cu o personalitate autentică.
Profil de gust
Culoare
Roșu rubiniu intens
Roșu rubiniu intens
Aromă
tipic erbaceu
tipic erbaceu
Gust
ușor acidulat și corpolent
ușor acidulat și corpolent
Recomandări culinare
Preparate condimentate, carne în general, ideal în asociere cu vânat.
Caracteristici
Detalii tehnice
| Soi | 100% Cabernet Franc |
|---|---|
| Sistem de conducere | Guyot |
| Vițe pe hectar | 5.500 |
| Vinificație | Fermentare împreună cu cojile la 25–26°C timp de aproximativ 10–12 zile |
| Maturare (Élevage) | Pe drojdii fine timp de 8 luni |
| Învechire | În sticlă pentru încă 3 luni |
| Temperatură de servire | 16°–18°C |


