Descriere
Un soi de strugure cu coajă verde, originar din regiunea Burgundia, în estul Franței. Astăzi, acest soi este cultivat în toate regiunile viticole ale lumii. Soiul este bine cunoscut pentru capacitatea sa de a prelua o gamă variată de arome, în funcție de terroir și de stilul vinificatorului.
Profil de gust
Culoare
Galben-pai intens
Galben-pai intens
Aromă
Arome parfumate și fructate care amintesc de pâine proaspăt coaptă, banană și măr.
Arome parfumate și fructate care amintesc de pâine proaspăt coaptă, banană și măr.
Gust
Foarte fin și delicat pe palat, cu o ușoară notă citrică.
Foarte fin și delicat pe palat, cu o ușoară notă citrică.
Recomandări culinare
Aperitive ușoare, supe, preparate pe bază de ouă și fructe de mare; excelent și servit ca aperitiv.
Caracteristici
Detalii tehnice
| Soi | 100% Chardonnay |
|---|---|
| Sistem de conducere | Guyot |
| Vițe pe hectar | 5.400 |
| Vinificație | Macerare la temperatură scăzută împreună cu cojile. Stabilizare statică la rece. Fermentare: 12 zile în vase de inox și o perioadă scurtă în tonneaux. |
| Maturare (Élevage) | Pe drojdii fine timp de 6 luni |
| Învechire | În sticlă pentru încă 2 luni |
| Temperatură de servire | 10°–12°C |


