Descriere
Originile soiului Malvasia istriană, cultivat în regiunea viticolă Friuli Venezia Giulia, datează din perioada Republicii Veneția, în secolul al XIII-lea. Numele viței provine de la vechiul port Monemvasia, situat pe Peninsula Peloponez din Grecia, al cărui înțeles literal este „intrare unică”.
Profil de gust
Culoare
Galben-pai strălucitor, cu tente aurii.
Galben-pai strălucitor, cu tente aurii.
Aromă
Buchetul este extrem de varietal și inconfundabil, cu arome de citrice și fân, completate de note condimentate și sărate.
Buchetul este extrem de varietal și inconfundabil, cu arome de citrice și fân, completate de note condimentate și sărate.
Gust
Pe palat are o intrare parfumată, urmată de o succesiune de note vii și minerale, tipice soiului. Particularitatea sa constă în prospețimea inconfundabilă, savoarea și simplitatea sa naturală.
Pe palat are o intrare parfumată, urmată de o succesiune de note vii și minerale, tipice soiului. Particularitatea sa constă în prospețimea inconfundabilă, savoarea și simplitatea sa naturală.
Recomandări culinare
Perfect ca aperitiv, se potrivește excelent cu preparate pe bază de pește, precum paste cu fructe de mare, risotto, crustacee și specialități crude.
Caracteristici
Detalii tehnice
| Soi | 100% Malvasia |
|---|---|
| Sistem de conducere | Guyot |
| Vițe pe hectar | 5.000 |
| Vinificație | Macerare la temperatură scăzută. Fermentare timp de 15 zile la temperatură controlată. |
| Maturare (Élevage) | Pe drojdii fine timp de 5 luni |
| Învechire | În sticlă pentru încă 2 luni |
| Temperatură de servire | 10°–12°C |


