Descriere
Merlot este un soi de strugure cu coajă albastru închis. Numele provine, cel mai probabil, din cuvântul francez „merlot”, diminutivul lui „merle”, care înseamnă mierlă. Vinurile Merlot sunt, în general, de corpolență medie, cu note de fructe de pădure. Merlot este unul dintre cele mai populare soiuri de vin din lume în prezent. Considerat în general soiul principal al viticulturii din Friuli, datorită caracterului său aparte și delicateții, influențate de calitatea solului și a climatului. Merlot-ul cultivat în Corona este unic.
Profil de gust
Culoare
De culoare roșu rubiniu, cu reflexe violete evidente.
De culoare roșu rubiniu, cu reflexe violete evidente.
Aromă
ușor tânăr, cu arome fructate de zmeură și afine, completate de o notă caracteristică de violetă.
ușor tânăr, cu arome fructate de zmeură și afine, completate de o notă caracteristică de violetă.
Gust
Cald și sec, cu taninuri ușor ferme și o senzație catifelată în gură.
Cald și sec, cu taninuri ușor ferme și o senzație catifelată în gură.
Recomandări culinare
Supe, carne albă și roșie la cuptor, în special iepure.
Caracteristici
Detalii tehnice
| Soi | 100% Merlot |
|---|---|
| Sistem de conducere | Guyot |
| Vițe pe hectar | 5.500 |
| Vinificație | Fermentare împreună cu cojile la 25–26°C timp de aproximativ 10–12 zile |
| Maturare (Élevage) | Pe drojdii fine timp de aproximativ 8 luni |
| Învechire | În sticlă pentru încă 3 luni |
| Temperatură de servire | 16°–18°C |


