Descriere
Pinot Bianco este mutația cu boabe albe a soiului Pinot Noir. Vinurile produse în Italia din acest soi sunt deosebit de corpolente.
Profil de gust
Culoare
Galben-pai cu reflexe verzui.
Galben-pai cu reflexe verzui.
Aromă
Arome florale intense de măr verde și caisă. Nasul evoluează spre note de fructe coapte și uscate, precum și ierburi aromatice.
Arome florale intense de măr verde și caisă. Nasul evoluează spre note de fructe coapte și uscate, precum și ierburi aromatice.
Gust
Recomandări culinare
Aperitive, preparate din legume, preparate din pește și fructe de mare
Caracteristici
Detalii tehnice
| Soi | 100% Pinot Bianco |
|---|---|
| Sistem de conducere | Guyot |
| Vițe pe hectar | 4.500 |
| Vinificație | Macerare la temperatură scăzută împreună cu cojile. Stabilizare statică la rece. Fermentare: 12 zile în vase de inox. |
| Maturare (Élevage) | Pe drojdii fine timp de 6 luni |
| Învechire | În sticlă pentru încă 2 luni |
| Temperatură de servire | 10°–12°C |


