Descriere
Cartizze este probabil cea mai renumita podgorie din cadrul Denumirii de Origine, atât de faimos încât a meritat calificativul „Valdobbiadene Superiore di Cartizze”. Val d’Oca s-a bucurat mereu de o prezență puternică a viticultorilor săi în Cartizze și a interpretat întotdeauna acest vin într-o manieră clasică, fidelă tradiției. Panta abruptă a podgoriei și caracteristicile sale o transformă într-un loc unic, unde perioada recoltei este una dificilă, dar deosebit de fascinantă.
Profil de gust
Recomandări culinare
Pairs well with pastries, fruit tarts, and light desserts.
Caracteristici
Detalii tehnice
| Sol și zonă | Podgoriile de pe colina Cartizze sunt de natură mai accidentată, cu pante foarte abrupte și o zonă care coboară spre sud cu înclinații mai domoale. Acestea sunt situate la o altitudine cuprinsă între 230 și 320 de metri deasupra nivelului mării. Solul este argilos, compus din gresii și morene bogate în minerale. |
|---|---|
| Soi de struguri | 85% Glera, 15% amestec de alți struguri |
| Recoltare | Sfârșitul lunii septembrie, o recoltare manuală și deosebit de dificilă, cu selecție direct în vie (vițe de cel puțin 40 de ani) |
| Vinificație | Fermentarea are loc la o temperatură controlată de 16-18°C. Ulterior, vinul este maturat natural pe drojdii fine pentru a căpăta structura potrivită. Apoi este transferat într-un autoclav. |
| Temperatură de servire | 6-8°C |


