Descriere
Fermentarea are loc la o temperatură controlată de 16-18°C. Ulterior, vinul este maturat natural pe drojdii fine pentru a căpăta structura potrivită. Apoi este transferat într-un autoclav, unde are loc procesul de spumantizare (a doua fermentație). În această etapă, vinul spumant este lăsat la odihnă în autoclav, după care este îmbuteliat. Val d’Oca Millesimato Extra Dry este unul dintre cele mai de succes exemple de „cuvée”, un proiect cu un parcurs pozitiv de-a lungul deceniilor și un profil gustativ inconfundabil, în care măiestria vinificatorului este esențială: munca sa asupra asamblajului, an de an, contribuie la ceea ce poate fi definit acum drept un „clasic” în zona Prosecco Superiore.
Profil de gust
Are o culoare galben-pai.
Nasul este bogat și fructat, cu note de măr galben și pară, care se încheie cu nuanțe citrice plăcute.
Gustul este catifelat și echilibrat. O savoare reconfortantă, combinată cu notele fructate dulci, oferă senzații proaspete și plăcute.
Caracteristici
Recomandări culinare
Pește la grătar, carne albă friptă, produse de patiserie uscată.
Detalii tehnice
| Soi de struguri | 85% Glera, 15% amestec de alți struguri |
|---|---|
| Recoltare | A doua jumătate a lunii septembrie |
| Vinificație | Fermentarea are loc la o temperatură controlată de 16-18°C. Ulterior, vinul este maturat natural pe drojdii fine pentru a căpăta structura potrivită. Apoi este transferat într-un autoclav, unde are loc procesul de spumantizare (a doua fermentație). În această etapă, vinul spumant este lăsat la odihnă în autoclav, după care este îmbuteliat. |
| Zaharuri reziduale | Extra Dry (14 g/l) |
| Alcool | 11,5% |
| Temperatura de servire | 6-8°C |


