Val D'Oca Prosecco filet Treviso

Val D’Oca Prosecco Treviso

Descriere

Fermentarea are loc la o temperatură controlată de 16–18°C. Vinul este apoi lăsat să se maturizeze natural pe drojdii pentru a dobândi structura potrivită. Ulterior, este transferat într-un autoclav unde are loc procesul de spumare (a doua fermentație). În acest punct, vinul spumant se odihnește în autoclav, apoi este îmbuteliat la o presiune atmosferică mai scăzută decât alte vinuri spumante (maxim 2,5 bar).

Profil de gust

Culoare
Strălucitor și limpede, reflexele verzui împreună cu bulele fine adaugă o notă vie paharului.
Aromă
Buchetul este intens: flori albe, măr Golden și o subtilă notă de ananas anticipează un gust echilibrat, plăcut acidulat și persistent.
Gust

Caracteristici

11% alcool

Recomandări culinare

Focaccia sărată, carne albă, deserturi

Detalii tehnice

Soi de struguri 100% Glera
Recoltă Septembrie
Vinificație Fermentarea are loc la o temperatură controlată de 16–18°C. Vinul este apoi lăsat să se maturizeze natural pe drojdii pentru a dobândi structura potrivită. Ulterior, este transferat într-un autoclav unde are loc procesul de spumare (a doua fermentație). În acest punct, vinul spumant se odihnește în autoclav, apoi este îmbuteliat la o presiune atmosferică mai scăzută decât alte vinuri spumante (maxim 2,5 bar).
Zahăr rezidual 12 g/l
Alcool 11%
Temperatura de servire 6–8°C