Val D'Oca ROSE

Val D’Oca Rose

Descriere

Pinot Nero: strugurii sunt presați și fermentați la o temperatură controlată de 23-25°C. Procesul durează aproximativ două săptămâni. Ulterior, vinul este tras de pe drojdii și maturat în recipiente de oțel până la realizarea asamblajului. Glera: fermentarea are loc la o temperatură controlată de 16-18°C. Vinul este apoi maturat natural pe drojdii fine pentru a căpăta structura potrivită. Asamblaj: cele două vinuri sunt transferate într-un autoclav (10% Pinot Nero, 90% Glera), unde are loc procesul de spumantizare (a doua fermentație). Vinul spumant este lăsat la odihnă în autoclav, apoi este îmbuteliat.

Profil de gust

Culoare
Are o culoare roz pal.
Aromă
La nas, se remarcă prin caracterul său intrigant și complex. Note de trandafir, violetă și fructe tropicale se succed elegant.
Gust
Gustul este proaspăt și delicat, cu senzații ce amintesc de grapefruit roz și măr verde, oferind o senzație în gură atât complexă, cât și ușoară.

Caracteristici

11,5% alcool

Recomandări culinare

Preparate cu arome ușoare, carne albă și pește, produse de patiserie uscată.

Detalii tehnice

Soi de struguri 90% Glera, 10% Pinot Nero (vinificat pe pielițe)
Recoltare Pinot Nero este recoltat în prima săptămână din septembrie, iar Glera în jurul mijlocului lunii septembrie.
Vinificație Pinot Nero: strugurii sunt presați și fermentați la o temperatură controlată de 23-25°C. Procesul durează aproximativ două săptămâni. Ulterior, vinul este tras de pe drojdii și maturat în recipiente de oțel până la realizarea asamblajului. Glera: fermentarea are loc la o temperatură controlată de 16-18°C. Vinul este apoi maturat natural pe drojdii fine pentru a căpăta structura potrivită. Asamblaj: cele două vinuri sunt transferate într-un autoclav (10% Pinot Nero, 90% Glera), unde are loc procesul de spumantizare (a doua fermentație). Vinul spumant este lăsat la odihnă în autoclav, apoi este îmbuteliat.
Zaharuri reziduale Brut (12 g/l)
Alcool 11,5%
Temperatura de servire 6-8°C