Descriere
Pinot Nero: strugurii sunt presați și fermentați la o temperatură controlată de 23-25°C. Procesul durează aproximativ două săptămâni. Ulterior, vinul este tras de pe drojdii și maturat în recipiente de oțel până la realizarea asamblajului. Glera: fermentarea are loc la o temperatură controlată de 16-18°C. Vinul este apoi maturat natural pe drojdii fine pentru a căpăta structura potrivită. Asamblaj: cele două vinuri sunt transferate într-un autoclav (10% Pinot Nero, 90% Glera), unde are loc procesul de spumantizare (a doua fermentație). Vinul spumant este lăsat la odihnă în autoclav, apoi este îmbuteliat.
Profil de gust
Culoare
Are o culoare roz pal.
Are o culoare roz pal.
Aromă
La nas, se remarcă prin caracterul său intrigant și complex. Note de trandafir, violetă și fructe tropicale se succed elegant.
La nas, se remarcă prin caracterul său intrigant și complex. Note de trandafir, violetă și fructe tropicale se succed elegant.
Gust
Gustul este proaspăt și delicat, cu senzații ce amintesc de grapefruit roz și măr verde, oferind o senzație în gură atât complexă, cât și ușoară.
Gustul este proaspăt și delicat, cu senzații ce amintesc de grapefruit roz și măr verde, oferind o senzație în gură atât complexă, cât și ușoară.
Caracteristici
11,5% alcool
Recomandări culinare
Preparate cu arome ușoare, carne albă și pește, produse de patiserie uscată.
Detalii tehnice
| Soi de struguri | 90% Glera, 10% Pinot Nero (vinificat pe pielițe) |
|---|---|
| Recoltare | Pinot Nero este recoltat în prima săptămână din septembrie, iar Glera în jurul mijlocului lunii septembrie. |
| Vinificație | Pinot Nero: strugurii sunt presați și fermentați la o temperatură controlată de 23-25°C. Procesul durează aproximativ două săptămâni. Ulterior, vinul este tras de pe drojdii și maturat în recipiente de oțel până la realizarea asamblajului. Glera: fermentarea are loc la o temperatură controlată de 16-18°C. Vinul este apoi maturat natural pe drojdii fine pentru a căpăta structura potrivită. Asamblaj: cele două vinuri sunt transferate într-un autoclav (10% Pinot Nero, 90% Glera), unde are loc procesul de spumantizare (a doua fermentație). Vinul spumant este lăsat la odihnă în autoclav, apoi este îmbuteliat. |
| Zaharuri reziduale | Brut (12 g/l) |
| Alcool | 11,5% |
| Temperatura de servire | 6-8°C |


